Back To Dylan | Ruigoord

Het is 1975. Het album ‘Desire’, met daarop het inmiddels wereldberoemde protestlied ‘Hurricane’, is net uit en verovert de wereld. Back to Dylan neemt zijn publiek mee naar die tijd. Dylan is dan op tour met zijn Rolling Thunder Revue en was op zijn best. Met een topband achter zich rijgt hij de klassiekers, akoestisch en elektrisch, op eigenzinnige wijze aan elkaar.

Back To Dylan is een eerbetoon aan deze beste muzikale jaren van de meesterliedjesschrijver. Dan Vanhoudt heeft de gave om de teksten van Dylan te reproduceren met evenveel venijn en enthousiasme. Zijn gitaarwerk is daarbij warm en soms virtuoos. Vanhoudt: “Ik ben diep geraakt door Desire. Er was een tijd dat ik elke avond met Hurricane in slaap viel. Het voelt als een eer om dit repertoire met deze band vol rasmuzikanten uit te kunnen voeren.”

Vanhoudt maakt van Dylan-evergreens, naar het voorbeeld van de meester zelf, zijn eigen versie en wordt ondersteund door zijn vaste companen Bass van Heel en Maikel Duijzings. Zij blijven steeds weer de basis strak trekken, zodat er een indrukwekkende en zeer muzikale band ontstaat die garant staat voor een hele avond muzikale nostalgie en emotie. G.R. Harrison op lapsteel, Linda Koolen op zang en Bartje Blues op mondharp maken de band compleet. Back to Dylan legt de nadruk op de periode ‘65-’75, maar ook later werk schuwen de muzikanten niet. Zo is de versie van ‘Everything is Broken’ rauw en zeer dansbaar.

Een kleine greep uit de setlist:

Don’t Think Twice it’s Allright
Like a Rolling Stone
It Aint me Babe
Hurricane
A Hard Rain’s Gonna Fall

Back to Dylan is:

Dan Vanhoudt – Zang, gitaar, mondharmonica
Bass van Heel – Bas, zang
Maikel Duijzings – Percussie
G.R. Harrison – Lapsteel
Linda Koolen – Zang
Bartje Blues – Mondharmonica

Sta/zit concert

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

07 sep 2024

Tijd

20:00 - 23:55

Kosten

€12,50

Meer Info

TICKETS

Locatie

Cultuurhuis Heerlen
ittarderweg 145 6412 CD, Heerlen
Opening Hour
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Website
https://www.cultuurhuisheerlen.nl/
Telefoon
045 - 561 21 21
Categorie
TICKETS