…a tribute to Bob Dylan’s best years…

Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow

Winter 1976. Het album ‘Desire’, met daarop het inmiddels wereldberoemde protestlied  ‘Hurricane’, is net uit en verovert de wereld. Back to Dylan neemt zijn publiek mee naar die tijd. Dylan is dan op tour met zijn Rolling Thunder Revue en was op zijn best. Met een topband achter zich rijgt hij de klassiekers, akoestisch en elektrisch, op eigenzinnige wijze aan elkaar.

…a tribute to Bob Dylan’s best years…

Komende optredens

augustus 2024
september 2024
Geen evenementen gevonden!

Back to Dylan

Back to Dylan is een eerbetoon aan deze beste muzikale jaren van de meesterliedjesschrijver. Dan Vanhoudt heeft de gave om de teksten van Dylan te reproduceren met evenveel venijn en enthousiasme. Zijn gitaarwerk is daarbij warm en soms virtuoos. Vanhoudt: “Ik ben diep geraakt door Desire. Er was een tijd dat ik elke avond met Hurricane in slaap viel. Het voelt als een eer om dit repertoire met deze band vol rasmuzikanten uit te kunnen voeren.”

Vanhoudt maakt van Dylan-evergreens, naar het voorbeeld van de meester zelf, zijn eigen versie en wordt ondersteund door zijn vaste companen Bass van Heel en Maikel Duijzings. Zij blijven steeds weer de basis strak trekken, zodat er een indrukwekkende en zeer muzikale band ontstaat die garant staat voor een hele avond muzikale nostalgie en emotie. G.R. Harrison op lapsteel, Linda Koolen op zang en Bartje Blues op mondharp maken de band compleet. Back to Dylan legt de nadruk op de periode ‘65-’75, maar ook later werk schuwen de muzikanten niet. Zo is de versie van ‘Everything is Broken’ rauw en zeer dansbaar.

CONTACT

Social media

E-mail

Voor meer info bel +31 (0)6 234 88887 of mail naar
danvanhoudt@gmail.com

Een kleine greep uit de setlist:

 

Don’t Think Twice it’s Allright

Like a Rolling Stone

It Aint me Babe

Hurricane

A Hard Rain’s Gonna Fall

Enz. enz.

 

Back to Dylan is:

 

Dan Vanhoudt – Zang, gitaar, mondharmonica

Bass van Heel – Bas, zang

Maikel Duijzings – Percussie

G.R. Harrison – Lapsteel

Linda Koolen – Zang

Bartje Blues – Mondharmonica